KLEUREN VAN DE HERFST – 5 & 13 OKTOBER 2024

KLEUREN VAN DE HERFST – 5 & 13 OKTOBER 2024

Op 5 en 13 oktober 2024 voeren we ons volgende programma uit, dat is gewijd aan de herfst. Herfst is een jaargetijde dat een melancholieke stemming oproept. De warme vrolijke zomer is voorbij, de dagen worden korter, donkerder en vaak ook natter. Tegen het einde van de herfst vallen de bladeren van de bomen. Verval hangt in de lucht. Anderzijds kunnen er allerlei soorten groenten en fruit worden geoogst. In de bossen komen verschillende soorten paddenstoelen op en kleuren de bladeren, voordat ze vallen, eerst nog in fantastische tinten. Vooral op dagen dat de zon zich nog laat zien levert dat betoverend mooie plaatjes op, terwijl de lome zomerhitte plaats heeft gemaakt voor een frisse tinteling in de lucht.

Geen wonder dat door de eeuwen heen de herfst veel componisten heeft geïnspireerd om die typisch melancholieke herfststemming om te zetten in muziekstukken. In ons programma beginnen we in de negentiende eeuw met Mendelssohn en Brahms. In hun liederen hoor je de herfstbladeren vallen. Ook de Deen Niels Gade past in dat rijtje.
Maar ook in de moderne(re) tijd blijft de herfst componisten inspireren. Van onze eigens Alphons Diepenbrock tot hedendaagse toondichters als bijv. Ola Gjeilo, Dale Trumbore en Frank Ticheli. We gaan o.a. naar Scandinavië en de Baltische staten. En natuurlijk mag een koorversie van Joseph Kosma’s klassieker Autumn leaves/Les feuilles mortes niet ontbreken.

zaterdag 5 oktober 20:15u
Maranathakerk2e Sweelinckstraat 156
Den Haag

zondag 13 oktober 15:15u
Lutherse KerkLutherse Burgwal 7
Den Haag

Meer lezen over het programma

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »