Het koor

Het koor

“Vaak wordt het mij wat licht in het hoofd bij het zingen van deze mooie muziek. Ik ben er nog niet uit of dat komt door ontroering of door ademnood vanwege de lange lijnen in de muziek.” (Jan Willem Hilbrands) 

Kamerkoor Lux bestaat uit 32 zangers die evenwichtig over de vier stemgroepen zijn verdeeld. Een deel heeft veel koorervaring, een ander deel minder, maar iedereen heeft een mooie stem. Alle koorleden verdiepen zich met veel enthousiasme in de wereld van de koormuziek.

In het voorjaar van 2015 nam Raoul Boesten het initiatief om in Den Haag zijn tweede kamerkoor te starten. Hij nodigde mensen uit om auditie te doen en op 26 augustus 2015 was de eerste repetitie en was ‘Lux’ een feit. Velen kenden Raoul al via zijn eerdere koren of projecten. Het eerste concert van Lux in februari 2016 was een maand tevoren al uitverkocht. Een prettige start! Sinds juni 2019 zingt Lux onder leiding van Angeliki Ploka.

Wij zingen wekelijks op woensdagavond in de Ichthuskerk in Scheveningen. Wil je meezingen?

Lux betekent licht. Voor ons betekent het ook helderheid, een opgeruimde opwaartse energie, fris klinkend met een open geest, maar wel met beide benen op de grond.

Lux in november 2019
Translate »