Dirigent

Dirigent

Sinds juni 2019 staat Lux onder leiding van dirigent Angeliki Ploka. Angeliki is een Griekse koordirigent, klassiek zangeres en muziekpedagoog. Ze studeerde aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag, de Liszt Muziekacademie in Hongarije en de Aristoteles Universiteit van Thessaloniki in Griekenland. 

Angeliki werkte met verschillende koren in Nederland en Hongarije, onder anderen met het New Liszt Ferenc Chamber Choir, Csíkszerda Chamber Choir, Nieuw Kamerkoor Delft en het Rotterdams Corps d’ Esprit Kamerkoor. Tijdens masterclasses dirigeerde ze professionele koren zoals Cappella Amsterdam, the Helsingin kamarikuoro and Det Norske Solistkor. Naast Kamerkoor Lux is Angeliki dirigent van het Leiderdorps Kamerkoor, het Concerto Cherise Kamerkoor en van de koren van de School voor Jong Talent aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag.

Angeliki is ook actief als solist en sopraan in ensembles. Ze zong in producties met het Groot Omroepkoor, het project Meesters & Gezellen 2016 met Orkest de Ereprijs onder leiding van dirigenten Daniel Reuss, Sigvards Klava, Michael Gläser and Bernard Haitink.

Angeliki doceert muziektheorie, gehoortraining en analyse, ensembleleiding en koor op het Koninklijk Conservatorium Den Haag. In juni 2020 werd ze benoemd tot dirigent van het Grieks Radio Koor, waarbij ze projecten dirigeerde en opnam voor de Griekse radio en televisie.

Meer over Angeliki lees je op haar persoonlijke website angelikiploka.com en in het interview bij haar aanstelling als dirigent van Lux.

Het Haagse kamerkoor Lux is opgericht in 2015 door voorzitter Dick Zirkzee en dirigent Raoul Boesten. Raoul – ook dirigent van kamerkoor Kwintessens en projectkoor Yoik voor jonge zangers – dirigeerde Lux vanaf de oprichting tot mei 2019. Onder zijn leiding is de groep uitgegroeid van een mix ervaren en minder ervaren enthousiaste zangers tot een hecht koor met een solide klank en expressie en een karakteristiek repertoire.

Translate »