Wij zijn er klaar voor!

Wij zijn er klaar voor!

LUX staat voor licht. Voor ons betekent Lux helderheid, een opgeruimde opwaartse energie, fris klinkend met een open geest, maar wel met beide benen op de grond. (Nou ja, niet allemaal deze keer, maar dat is tijdelijk.)

 

Misa Criolla & meer …

Afgelopen woensdag was de eerste echte ontmoeting van het koor met de instrumentalisten, die mee spelen in de komende concerten. Hoe feestelijk was dat! Het is te horen in de eerste versie van VERDE MAR DE NAVEGAR (een compositie van Duda, in een arrangement van Capiba). Koor en muzikanten hadden er duidelijk plezier in. Dit swingende Braziliaanse Maracutu stuk zal klinken op 1 en 8 april a.s.

Maracatu is een Afro-Braziliaans ritme en dansvorm. In de Maracatu bestaan er verschillende Baques (ritmes, letterlijk “slagen”).

Een beetje-vanuit-het-hart-zingend koorzanger kan hierbij onmogelijk stil blijven staan (of zitten)! Mocht je dat als luisteraar ook zo ervaren … des te beter! Dit is pas de eerste versie en a.s. woensdag mogen we nog een keer. Met nog twee generale repetities en twee concerten voor de boeg is voor ons de LENTE echt begonnen.

Wat zingen we?

“Olha o céu olha para o mar.
Verde mar de navegar, verde mar.”

En wat betekent dat?

“Ik kijk naar de hemel, ik kijk naar de zee,
De groene zee om te bevaren.”

 

(door Jeannette van Uffelen)


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »