Dirigent

Dirigent

“Raoul neemt risico’s en geeft vertrouwen. Hij doet zijn werk met hart en ziel en verbindt zich met ieder koorlid. Ook als hij niet tevreden is weet hij het licht te houden. Hij is een inspirerende dirigent en een mooi mens, voor wie ik graag zing.” (Jeannette van Uffelen)

 

Raoul Boesten, Kamerkoor Lux, Den Haag

 

Raoul Boesten (1973) zong van jongs af aan in koren. Tijdens zijn studie voor Vrije Schoolleerkracht richtte hij zijn eerste (studenten-) koortje op.

Eenmaal werkzaam in het onderwijs richtte Raoul een ouderkoor op en startte Het Octet, waar hij tevens een plek innam als tenor. Vanuit het werken met Het Octet ontstond de wens om een groter koor te dirigeren waarin met name uitdagende hedendaagse muziek gezongen zou worden.

Na een project met zestien zangers richtte Raoul in 2005 Kamerkoor Kwintessens op. En 10 jaar later zijn tweede kamerkoor: Lux. Inmiddels richtte hij ook een derde koor op: Yoik, een projectkoor voor jonge zangers.

Raoul behaalde in 2010 zijn diploma docent muziek aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag en directielessen ontving hij van Jos Vermunt. Naast zijn eigen produkties is hij docent aan de Vrije School PABO van de Hogeschool Leiden.

Translate »